PÁRATLAN TERMÉKET EREDMÉNYEZ

A kezelt faanyag tulajdonságai és azoknak együttese olyan faanyagot alkot, amely eddig ilyen összetételben és ilyen áron még nem volt a piacon.

ELADHATÓBB TERMÉKET EREDMÉNYEZ
A hagyományos faipari termékek területén, mint külső padló és falburkolatok, a végfogyasztók kevesebb pénzért jobb minőséget kapnak. Tartósabb, kevésbé vetemedő és szebb fát akár kevesebb pénzért.

a) Az eladhatóság jelentheti azt, hogy a piaci bevezetés ideje alatt egyes termékeket még a magasabb minőség mellett is jelentősen, akár 30-50%-kal a piaci ár alatt értékesíthetünk.

b) Az eladhatóság jelentheti azt is, hogy a bevezetést követő időszakban, a BlokkWood páratlan tulajdonságai által biztosított versenyelőny mellett, hasonló áron értékesítünk mint a versenytársak.

c) Bizonyos szegmensekben a BlokkWOOD eljárással módosított fa páratlan tulajdonságai miatt akár jelentősen magasabb áron is értékesíthetünk, mint a versenytársak.

ÚJ TERMÉKKATEGÓRIÁK SZÜLETHETNEK

A termék páratlan tulajdonságai miatt olyan lehetőségek születnek a faiparban, amelyeket most még át sem láthatunk. A víznek való ellenállósága alkalmassá teszi a fa vizes környezetben való felhasználását, mint fürdőszoba, medencék, tavak, stégek, hidak… stb. 

KIMAGASLÓ ÜZLETI LEHETŐSÉGET KÉPEZ AZ ÉRTÉKLÁNC MINDEN RÉSZTVEVŐJÉNEK

a) A BW kezelés révén alacsony minőségű, olcsó faanyagok prémium minőségű anyagokká javíthatóak fel viszonylag alacsony költségen. A létrejövő többletérték egy része többletprofitként jelenik meg a vállalkozónál.

b) A BW kezelés eredményeként hazai, helyi fafajták versenyképessé válhatnak a egzotikus fákkal és a műanyagokkal szemben. Ezzel a helyi faipar jelentős területeket hódíthat vissza a műanyagok és egzotikus fák felé elveszített piacából.

c) A faipar minden résztvevője átlagon felül profitálhat egy versenyelőnnyel eladható, magas minőségű faanyag gyártásával, feldolgozásával, felhasználásával illetve annak kereskedelmével.

d) Új vállalkozásokat, akár egy új teljes ágazatot és ahhoz kapcsolódóan új értékláncot hozhat létre a faiparon belül.

TECHNOLÓGIA ÉRTÉKESÍTÉS

A technológiát értékesítve helyi vállalkozók tucatjainak és százainak biztosíthatunk versenyelőnyt jelentő üzleti lehetőséget. A helyi vállalkozók erőforrásai és helyi kapcsolatai révén nagységrendekkel gyorsabb fejlődést érhetünk el, mint ha egy kézben tartva a technológiát magunk vinnénk piacra.

A kezeléshez szükséges gépparkot és franchise rendszert értékesítve, később franchisedíjakat szedve egy viszonylag gyorsan növekvő világméretű forgalom után részesedhetünk.

MARKETING

A találmány teljes marketingjét az anyacég végzi. A piac előzetes tájékoztatásától, felkészítésétől a értéklánc minden szereplőjével való kapcsolatfelvételen át egészen a konkrét üzletkötésig, illetve értékesítési rendszerek kiépítéséig lefedjük az egész spektrumot.

Mind technológiai, mind tartalmi, mind stratégiai szempontból világszínvonalú marketinget biztosítunk. Hasonlóan a hozzánk csatlakozó helyi vállalkozók számára is átfogó marketing támogatást nyújtunk.

A technológia elterjesztését és az általa előállított faanyag előnyiről való tájékoztatást, illetve konkrét értékesítés támogatást az anyacég biztosítja a helyi vállalkozók számára. A részletes marketing stratégiáról a későbbiekben olvashat.

ZÖLD TECHNOLÓGIA
A teljes fakezelési eljárás és az eredményeként létrejövő faanyag, a jelenleg túlnyomó többségében alkalmazott eljárásokkal ellentétben, 100%-ban vegyszermentes.

Sem az előállítás során, sem a végtermék nem szennyezi a környezetet. (A fakezelési eljárások többsége konkrétan mérgező vegyszerek alkalmazásával történik. Az ezeknek a technológiáknak a leváltása egyre több országban nemzetgazdasági cél.)

FENNTARTHATÓ GAZDASÁGOT EREDMÉNYEZ
A trópusi erdők kiirtásával szemben, a BlokkWOOD technológiával helyi vállalkozók, a helyi erdőgazdaságok fenntartható, azaz újraültetéssel egyensúlyban maradó erdőgazdálkodása mellett termelhetnek magas minőségű anyagokat.

Ezek a faanyagok ráadásul sokkal tartósabbak mint a társaik, jelentősen, akár többszörösen hosszabb életciklussal rendelkeznek és ilyen módon jóval később cserélendők. Az élet ciklus végén keletkező hulladék fa könnyen megsemmisíthető és így a teljes ciklusában fenntartható gazdálkodást eredményez.